RecentieIn 2007 en 2008 hebben wij de firma Frans Product Development (toen nog HS Development) twee heel verschillende opdrachten verleend. De eerste was het intern opleiden van onze 2D-Autocad tekenaars in 3D-Solid Edge; de tweede was het productierijp maken van het prototype van een binnen ons bedrijf bedacht “slim” steekkarretje.

Beide opdrachten zijn inmiddels helemaal afgerond.

Onze ervaringen met FRANS Product Development (HS Development) en natuurlijk Frans van Boekel in het bijzonder kan ik heel kort samenvatten: bijzonder prettig.

Frans is een rustige en aimabel persoon, to-the-point en hij beschikt over een behoorlijke dosis empathie. Zowel in het opleiden van onze tekenaars als in het tekenen van het steekkarretje toonde Frans zich steeds weer een zeer motiverend, vakkundig, modern denkend en vaardig technicus. Met een aangeboren talent voor aantrekkelijk ontwerpen.

Beide opdrachten heeft hij binnen het afgesproken tijdsbestek afgerond. Zonder allerlei verrassingen over uitloop, meerwerk, en andere fratsen die –ook in onze branche- helaas eerder regel dan uitzondering zijn. Bovendien viel ons in de uitwerking van het steekkarretje op, dat het eindresultaat op tekening voor vrijwel 100% overeen kwam met het fysieke product dat inmiddels in onze showroom staat. Dat hadden wij als machinebouwer (ROM ontwikkelt ook in eigen beheer met enige regelmaat producten) nog nimmer meegemaakt! Doorgaans volgt er na zo’n ontwerpproces nog een lang verbeteringsproces. Petje af.

Wij hopen in de toekomst nog vaak met FRANS Product Development (HS Development) te kunnen samenwerken.

Hoogachtend,

Ben de Jong Operational Manager ROM B.V.